Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniały produkt do naleśników i deserów na zimę.
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 223
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 260
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22864
Pyszna babka dla miłośników kokosu
Odsłon: 228
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 223
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 260
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22864
Pyszna babka dla miłośników kokosu
Odsłon: 228
Składniki
Wykonanie: Jabłka umyć, pokroić w ósemki, wrzucić do rondla, zalać gorącą wodą, octem winnym, sokiem z cytryny i zagotować. Gotować pod przykryciem 1 godzinę na małym ogniu, pilnując aby nie przywarły do dna. Jabłka w zalewie ostudzić, przełożyć na wyłożone gazą sito, odstawić do następnego dnia. Masę kilkakrotnie zamieszać aby do garnka spłyną cały sok. Do soku wsypać cukier, podgrzewać, mieszać aż cukier się rozpuści. Doprowadzić wolno do wrzenia, gotować na małym ogniu, aż sok zacznie gęstnieć, zmieniając się w syrop, po czym zdjąć z ognia. Do gorącego syropu wrzucić posiekane listki mięty, zamieszać i pozostawić pod przykryciem przez 10 minut. Gorącą galaretkę przelać do słoików, szczelnie zamknąć, owinąć w gruby ręcznik do całkowitego wystudzenia.