Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1326
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 28
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1326
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
Mięso dokładnie umyć ,wrzucić do garnka ,zalać zimną wodą. Zagotować ,zebrać szumowiny. Warzywa obrać ,całe wrzucić do wrzątku. Dodać czosnek i wszystkie przyprawy ,gotować na wolnym ,aż mięso odejdzie od kości. Następnie mięso i warzywa wyjąć z wywaru. Powstały bulion przesączyć przez gęste sito. Doprawić solą i pieprzem. Mięso ,jak ostygnie ,rozdrobnić palcami na małe kawałki. Marchew pokroić w krążki. Wyporcjować marchew i mięso do pojemników ,zalać powstałym bulionem. Odstawić w chłodne miejsce ,aż ostygnie. Wstawić do lodówki.