Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka i smaczna
Odsłon: 13567
Polecam.
Odsłon: 81
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2034
Szybka i smaczna
Odsłon: 13567
Polecam.
Odsłon: 81
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2034
Składniki
Z kurczaka delikatnie zdjąc skórę, by jej nie porwac. Zaszyc otwory po szyjce, skrzydełkach i udkach.
Oddzielic mięso od kości i przepuścic przez maszynkę razem z bułką namoczoną w mleku (oraz marchwią i natką pietruszki).
Do mięsa dodac jajo, sól, pieprz, dokładnie wyrobic. Masą napełnic skórę kurczaka, zaszyc. Ściśle zawinąc w folii aluminiowe lub ściereczce, owinąc grubą nicią i gotowac w bulionie ok. 40-50 minut. Nie dopuścic do wrzenia. Następnie przez godzinkę studzic w wywarze, wyjąc na półmisek, przycisnąc np. deseczką. Podawac na zimno. Smacznego.