Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do gofrów lub ciastka z kremem , karpatki...
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 227
Pyszne placki z kiszonej kapusty idealne do gulaszu, lub z kleksem śmietany i...
Odsłon: 5222
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 4994
W niecałe 15 minut można przyrządzić ciepłe danie, kiedy nie ma za wiele czas...
Odsłon: 57
Proste i szybkie ciasto nie tylko na weekend
Odsłon: 227
Składniki
Wydrylowane wiśnie przełóż do garnuszka. Zasyp cukrem. Dolej wodę. Gotuj aż cukier się rozpuści i wiśnie puszczą sok.
W osobnym naczyniu ( miseczka lub szklanka) rozmieszaj zimną wodę z mąką ziemniaczaną. Wlej mieszankę do gotujących się wiśni cienką stróżką, ciągle mieszając. Gdy wiśniowa frużelina zgęstnieje zdejmij z ognia. Jeśli będzie mało gęsta dorób szybko jeszcze jedną porcję mieszanki z wody i mąki ziemniaczanej ale w nieco mniejszej ilości i powoli dolewaj , sprawdzając czy gęstość jest już odpowiednia. Ostudź. Dodawaj do gofrów , ciast z kremem, lub zjedz bez niczego :)