Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są to jedne z najlepszych drożdżówek tego typu, jakie jadłam do tej pory. Z dużą ilością cynamonu, kardamonu i jabłek idealnie nadają się jako dodatek do kawy.
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
Ciasta francuskie rozłożyć na stolnicy i zostawić, aby osiągnęły temperaturę pokojową (dzięki temu nie skurczą się podczas pieczenia). Jabłka umyć, obrać ze skórki, pokroić na małe kwadraciki, dać rodzynki, sok z cytryny i pomarańczy, kardamon, cynamon i cukier waniliowy.
Każde z ciast pokroić na 15 małych kwadratów. Łyżeczką nakładać jabłka, następnie kwadraty sklejać w rożki, a na końcach zrobić wzorek z końcówki widelca.
Rożki smarować jajem roztrzepanym z mlekiem, a następnie każdy wierzch poprzecinać nożem. Piec ok 15 minut w 220*C.
Składniki na lukier dokładnie wymieszać. Polewać jeszcze gorące ciastka.
zdj
zdj