Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Za oknami jesień, coraz mniej słońca, ale ja dzisiaj poczułam smak lata i morza, a to za sprawą przepysznej rybki - Flądry.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 177
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Ja flądrę przygotowywałam w całości, ale jeśli wolicie możecie ją wyfiletować. Rybę moczyłam w zimnej wodzie przez kilka godzin, następnie dokładnie osuszyłam ręcznikiem papierowym. Z każdej strony posoliłam, popieprzyłam i polałam sokiem z cytryny. Następnie przygotowałam panierkę. Rybkę obtoczyłam najpierw w mącę, potem w roztrzepanym jajku, a na samym końcu w bułce tartej. Flądrę smażyłam na rozgrzanym oleju przez ok. 8 min. z każdej strony.
Najlepiej smakują z pieczonymi ziemniaczkami i świeżą surówką. Smacznego :)