Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast rosołu często robię takie właśnie flaczki oszukane, które bardzo lubimy.
Szybka i smaczna
Odsłon: 13540
Polecam.
Odsłon: 76
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2029
Szybka i smaczna
Odsłon: 13540
Polecam.
Odsłon: 76
Przepyszne ciasto a'la sernik na kakaowym spodzie. Idealne na deser oraz jako...
Odsłon: 2029
Składniki
Do garnka wlewamy 2 litry wody, wkładamy udka i dotujemy na małym ogniu. Podczas gotowania zbieramy szumowiny. Następnie dodajemy pokrojone warzywa, sól i pieprz. Gdy mięso jest już miękkie wyjmujemy i jak przestygnie kroimy na mniejsze kawałki. Gdy dodamy do zupy mięsko wsypujemy majeranek i resztę przypraw, jak jest za gęste możemy dolać przegotowaną wodę. Gotujemy jeszcze parę minut. Podajemy z pieczywem.