Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 76
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 251
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 44
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 31
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 76
Składniki
Z mąki, masła, jaj, śmietany i octu wyrobic ciasto. Zbic mocno wałkiem. Podzielic na części i rozwałkowac na grubośc ok. 1 mm. Pokroic radełkiem lub nożem na paski o szerokości ok. 3 cm. a te ukośnie pokroic na długośc 12-15 cm. Przez środek każdego paska zrobic 5-centymetrowe podłużne nacięcie i przez nie przewlec jeden koniec ciasta. W płaskim naczyniu rozgrzac smalec lub olej. Na gorący tłuszcz układac faworki i smażyc na złoty kolor. Wyłożyc na bibułkę, a gdy ociekną z tłuszczu, kłaśc na półmisek i obsypywac cukrem. Smacznego.