Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja uwielbiana fasolka szparagowa w innej szacie. Przepis ma źródło : Na węgierskim stole .Pysznie i domowo
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 193
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 334
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 671
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 193
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 334
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 671
Składniki
Umytą i oczyszczoną fasolkę pokroiłem na równe 2-3 cm kawałki. Ugotowałem w osolonej wodzie. Cebulę pokroiłem na drobno i zeszkliłem na smalcu. Oprószyłem mąką i zrumieniłem na złoto. Zdjąłem z ognia , dodałem przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekana natkę pietruszki. Dodałem szczyptę papryki. Rozprowadziłem zimna wodą i połączyłem z ugotowana fasolką . Zabieliłem śmietaną , dodałem łyżkę cukru z octem . Doprowadziłem do wrzenia . Posypałem słodka papryką .