Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 45
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2752
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 222
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 159
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 45
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 63
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2752
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 222
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 159
Składniki
Biszkopt Białka ubić z cukrem dodać żółtka,wodę, mąkę wymieszaną z proszkiem Biszkopt, kropimy wodą z cukrem i cytryną (1 szkl wody ,3łyżki cukru sok z jednej cytryny) Masa jabłkowa -jabłka, obrać wydrążyć gniazda ,pokroić w drobną kostkę wrzucić do garnka wlać 4 łyżki wody i rozgotować na mus do gorącego musu wsypać dwie suche galaretki cytrynowe i dobrze rozmieszać . Po wystygnięciu mus wylać na placek i czekać aż dobrze stężeje Następnie ubijamy śmietanę z 2 łyżkami cukru pudru,dodajemy (2 opakowania (śmietan -fix ) Robimy ze śmietany kratkę na masie jabłkowej szprycą . Winogrona kroimy na pół a brzoskwinie w niewielkie kawałki 1 galaretkę czerwoną rozpuszczamy w 1,5 szkl wody czekamy aż zacznie tężeć Owoce ułożyć na placku i gdzie nie gdzie włożyć po łyżce gęstniejącej galaretki(czerwonej) .Gdy czerwona galaretka na masie będzie już wystarczająco twarda zalać wszystko galaretką zieloną Blacha 26x40