Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przygody z dynią ciąg dalszy :-) oryginalny, słodki, aromatyczny dżem z dyni i pomarańczy
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 47
Spróbuj naszej pizzy wegańskiej z sosem pomidorowym, pieczarkami i pysznym, s...
Odsłon: 738
Najprostszy przepis na przygotowanie żeberka, które wystarczy umyć , osuszyć...
Odsłon: 91
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 211
Składniki
Dynię obrać, pokroić w kostkę i gotować z 1/4 szkl. wody i cukrem ok. 15 min. Wycisnąć sok z cytryny i wlać do gotującej się dyni, dodać rzyprawy i wymieszać.. Zetrzeć skórkę z jednej pomarańczy, natomiast z połowy drugiej obrać cienko skórkę i pokroić ją drobno. Do małego garnka przełożyć ok. 0,5 szkl. musu z dyni i dodać do niego pokrojoną skórkę pomarańczy, dusić na malutki ogniu ok. 20 min. co chwilę mieszając. Zmiksować blenderem masę ze skórką, przełożyć do musu dyniowego. Trzy pomarańcze obrać ze skórki i białej błonki (w miarę możliwości oczywiście :-)), pokroić drobno i dodać do musu dyniowego, wymieszać. Gotować ok. 20-30 min. Zmiksować całość blenderem, przełożyć gorące do słoików. Przechowywać lub zjeść :-) Smacznego :-)