Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nietypowa propozycja wykorzystania dyni! :)
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 180
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 248
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 180
Składniki
Kaszę jaglaną opłukać i ugotować w wodzie (ja lekko rozgotowałam i nie musiałam jej później blendować), po czym odstawić do wystygnięcia.
Dynię obrać ze skórki, pokroić, ugotować i rozgnieść widelcem na puree.
Połączyć ostudzoną kaszę, puree i przyprawić curry oraz solą sezamową, a następnie masę wyłożyć na blaszkę (tworząc okrągły kształt)- piec około 35/40 minut w temperaturze 180 stopni.
Buraczki ugotować i zblendować na mus, doprawiając majerankiem oraz pieprzem.
Pizzę podawać z musem buraczkowym, oprószoną koperkiem (dodałam również kilka kawałków pieczonej dyni).