Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 173
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 214
O tej porze roku kupujemy ogromne pęczki pachnącego, świeżego koperku. Co zro...
Odsłon: 173
Pyszny i prosty do przyrządzenia przepis na Tonkatsu, czyli schab po japońsku...
Odsłon: 214
Składniki
Dynię umyć ,pokroić w ćwiartki ,usunąć gniazda nasienne ,obrać. Miąższ pokroić w 2 cm paski. Gotować 5 min w osolonej wodzie. Odcedzić ,wystudzić. Sezam wsypać na suchą patelnię i uprażyć na średnim ogniu ,ostudzić. Jajka wymieszać z przyprawami ,zanurzać w nich dynię i panierować w bułce tartej wymieszanej z sezamem. Smażyć na rozgrzanym maśle po 5 min z każdej strony. Można udekorować sałatą i bazylią. Podawać z sosem słodko-kwaśnym.