Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7955
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 175
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 392
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 7955
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 175
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 392
Składniki
Schab opłukać, włożyć do naczynia, zalać maślanką i odstawić na 2 godz.
Przygotować marynatę. Czosnek sprasować, dodać sól, pieprz, majeranek, lubczyk, wlać kilka łyżek oleju. Całość wymieszać.
Schab wyjąć z zalewy, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Wysmarować przygotowaną marynatą. Szczelnie zawinąć folią spożywczą i włożyć na noc do lodówki.
Na godzinę przed duszeniem wyjąć z lodówki. Dusić pod przykryciem. Do duszenia nie dodaję już żadnego tłuszczu. Wystarczy olej z marynaty i woda, którą podlewamy mięso.