Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis warto wypróbować, wspaniały dodatek do barszczyku.
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1066
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 141
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1066
Gdy zostaną nam ugotowane ziemniaki to właśnie polecam świetny przepis na kul...
Odsłon: 141
Składniki
Wykonanie: Mąkę przesiać, dodać margarynę i posiekać. Drożdże utrzeć z cukrem i mlekiem, posolić do smaku.
Połączyć wszystkie składniki i wyrobić ciasto.
Następnie ciasto rozwałkować o grubości 0,5 cm, wykrawać szklanką krążki i kłaść na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Poczekać do wyrośnięcia, po czym posmarować rozmąconym jajkiem i posypać kminkiem z solą. Włożyć do nagrzanego piekarnika.
Piec na złoty kolor w temperaturze 180 stopni 15- 20 minut.