Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy wypiek jest zawsze najlepszy.
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 439
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12858
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 96
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 439
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 12858
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 96
Składniki
Wykonanie: W podgrzanym mleku rozpuścić drożdże, dodać przecier z dyni, 1 szklankę mąki, wymieszać i odstawić do wyrośnięcia w ciepłe miejsce. Następnie dodać resztę maki, utarte na parze jajko, sól do smaku, aromat o dowolnym smaku(kilka kropel), cukier waniliowy i całość dobrze wyrobić. Pod koniec wlać rozpuszczone masło i jeszcze chwilę wyrobić. Jeszcze raz odstawić na około 50 minut, po czym włożyć do wysmarowanej formy, posmarować rozmąconym jajkiem.
Piec w temperaturze 190 stopni około 45 minut.