Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto, polecam ;)
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 783
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 90
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 783
Szybka babka z airfryera jest wyjątkiem w mojej kuchni, bo nie lubimy się z b...
Odsłon: 90
Składniki
Drożdże kruszymy, mieszamy z łyżką cukru, lekko podgrzanym mlekiem i 4 łyżkami mąki. Odstawiamy w ciepłe miejsce na ok 20 minut. w miedzy czasie topimy masło. Resztę mąki wsypujemy do miski, dodajemy resztę cukru, jaja, sól, roztopione masło (może być lekko ciepłe) i wyrośnięty zaczyn. Wyrabiamy ciasto aż będzie elastyczne. Odstawiamy w ciepłe miejsce, żeby podwoiło objętość. Gdy wyrośnie odparowujemy i kroimy prostokąty. Między każdy prostokąt kładziemy masę rabarbarową i kroimy na kromki.
Masa rabarbarowa; na patelni prażymy cukier z masłem i rabarbarem. Aż zrobi się szklisty. Taka masę wykładamy na ciasto. Piekłam 35 min w 170 * z termoobiegiem.