Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
w sieci natrafiłam na wspaniały przepis na frużelinę. Jest tak dobry, że postanowiłam go puścić dalej w świat. Na forum gazety podaje go Limba.
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 356
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 292
Kluski robimy z dwóch składników – ziemniaków i mąki ziemniaczanej. Okrasa do...
Odsłon: 67
Bardzo prosty deser z truskawek i puszystego, mocno śmietankowego kremu na ba...
Odsłon: 356
Uwielbiam szparagi i w sezonie goszczą na moim stole tak często jak się da. T...
Odsłon: 292
Składniki
podgrzewać w garnuszku wiśnie wraz z cukrem, do momentu aż cukier się rozpuści (nie dopuścić do zagotowania się!)
rozpuścić w 3 łyżkach wody mąkę ziemniaczaną
żelatynę rozpuścić w minimalnej ilości gorącej wody
do wiśni dodać rozpuszczoną mąkę i żelatynę, chwile jeszcze podgrzewać mieszając.
po ostygnięciu masa ma taka żelową konsystencję idealną do gofrów, czy innych deserów.