Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaręczam, że smakiem nie odbiegają od takich z głębokiego tłuszczu i zachęcam do eksperymentowania w kuchni :D
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Szybkie i proste w przygotowaniu zapiekanki z pieczarkami. Zapiekane z serem...
Odsłon: 241
To jest miseczka pyszności i zdrowotności. Białe szparagi są bardzo delikatn...
Odsłon: 42
Konsystencję mają zblizoną do flaków a są lżejsze i bardzo aromatyczne.
Odsłon: 28
Propozycja na starter lub na wizytę gości
Odsłon: 71
Rozsmakuj się w aromatycznej roladzie schabowej, która łączy w sobie delikatn...
Odsłon: 74
Składniki
W misce mieszamy twaróg z jajem, dodajemy odrobinę jogurtu naturalnego (chudy twaróg jest bardzo suchy), sodę i stopniowo dosypujemy mąkę, wyrabiając elastyczne ciasto. Jeśli jest za suche, dodajemy więcej jogurtu.
Ciasto wałkujemy na ok. 1/2 cm, podsypując siemieniem lnianym o owocowym smaku (ja użyłam pomarańczowego, ale w sprzedaży są też wiśniowe i cytrynowe).
Wykrawamy szklanką kółka, a w nich wykrawamy mniejsze otworki np. kieliszkiem.
Smażymy na rozgrzanej oliwie z obu stron.