Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykorzystanie słodkiej śmietany do ciast i deserów jest znane.Ja proponuję dzisiaj wypróbować dla odmiany kwaśną śmietanę....
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20534
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10081
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 230
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20534
Przepis dnia
...sezon rabarbarowy w pełni, jeśli macie ochotę na coś słodkiego dziś propon...
Odsłon: 10081
Bardzo łatwy i prosty w przygotowaniu deser. Jogurt grecki połączony z serkie...
Odsłon: 230
Składniki
Galaretki rozpuścić według przepisu. Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku. Miękką margarynę,cukier,żółtka,śmietanę połączyć i zmiksować na gładką masę.Podzielić na 2 części,do jednej dodać kakao i połowę żelatyny nadal krótko miksować i wlać do tortownicy.Drugą część połączyć z pozostałą żelatyną i również przelać do tortownicy.Białka ubić z cukrem pudrem,dodać tężejące galaretki i zmiksować(można też dodać osobno pokrojone galaretki). Zalać warstwy w tortownicy.Całość zalać pozostałymi 2 galaretkami.