Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2717
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 105
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 32
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2717
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 105
Składniki
CZEKOLADĘ RAZEM Z MASŁEM ROZTAPIAMY W KĄPIELI WODNEJ. ŻÓŁTKA ROZTRZEPUJEMY. GDY CZEKOLADA TROCHĘ PRZESTYGNIE DODAJEMY JĄ STOPNIOWO DO ŻÓŁTEK DALEJ MIKSUJĄC. NA KONIEC POWOLI DODAJEMY LIKIER UBIJAJĄC DO CZASU ,AŻ MASA STANIE SIĘ GŁADKA. UBIJAMY ŚMIETANĘ I POWOLI DODAJEMY CZEKOLADĘ CAŁY CZAS MIKSUJĄC. BIAŁKA UBIJAMY NA SZTYWNO ZE SZCZYPTĄ SOLI I CUKREM. POWOLI ŁĄCZYMY Z MUSEM TAK ABY NIE STRACIŁ PUSZYSTOŚCI. PRZEKŁADAMY DO PUCHARKÓW I WKŁADAMY DO LODÓWKI NA KILKA GODZIN.