Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto ,bardzo łatwe do przygotowania,biszkopt z czekoladowym budyniem ,biszkoptami nasączonymi w alkocholu i czekoladową smietanką.
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9620
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 238
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 530
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 9620
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 238
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 530
Składniki
1. Białka ubijamy na sztywno,stopniowo dodajemy cukier , dalej ubijając do wyczerpania cukru ,następnie dodać żółtka ,olej,wodę Na sam koniec dodajemy przesianą mąkę ,wymieszaną z proszkiem do pieczenia,sodą,kakao (całość delikatnie łączymy za pomocą drewnianej łyżki). Piec w temperaturze 180 stopni 2. Część mleka odlać i rozmieszać, w nim budynie czekoladowe z cukrem. Pozostałe mleko zagotować z czekoladą, (1 czekolada) i do gotującego się mleka wlać rozmieszany proszek z cukrem ciągle mieszają. Następnie za pomocą miksera ,ucieramy masło,dodając (zimny)budyń i alkochol 3.Najlepiej śmietanę przegotować ,dodając czekoladę i dobrze wystudzić ,następnie ubić i dodać żelatynę rozpuszczoną ,schłodzoną i płynną do ubitej śmietany ,dobrze łączymy 2 łyżeczki zelatyny namoczyć, w 1/4 szklanki mleka ,jak napęcznieje rozpuścić. Wykonanie : 1.Biszkopt nasączyć 2.Wyłożyć przygotowaną masę budyniowo-czekoladową 3.Na masę układamy nasączone biszkopty w wódce 4.Na biszkopty wykładamy ubitą śmietanę czekoladową z żelatyną . 5 Posypać startą czekoladą lub kakao
Smacznego!!!!