Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodka przekąska z dżemem i odrobiną rumu;)
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 140
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44401
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 86
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 140
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 44401
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 86
Składniki
Rozpuścić czekoladę w mleku podgrzewając na małym ogniu i mieszając a następnie przestudzić. Dżem wymieszać z rumem i odstawić na bok. Do miski wbić jajko,rozkłócić widelcem i energicznie mieszając dodawać masę czekoladową. Chałkę pokroić w grubsze kromki a następnie każdą zanurzać w masie czekoladowej i smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony aż wierzch stanie się chrupki. Gotowe tosty posypać cukrem wymieszanym z cynamonem i polać dżemem,smacznego:)