Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 231
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 103
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 588
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 231
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 103
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 588
Składniki
Upiec biszkopt z kilku jaj (przepisu nie podaje, zapewne każdy ma swój wypróbowany).
Wycisnąć sok z cytryn i uzupełnić wodą do 2 i 1/2 szklanki. Przelać do garnka i zagotować z cukrem. W 1/2 szklanki wody roztrzepać budyń, żółtka, mąkę pszenną i ziemniaczaną, połączyć z wodą cytrynową i ugotować budyń. Przestudzony budyń połączyć z utartym masłem i wyłożyć na biszkopt.
Na masie cytrynowej poukładać brzoskwinie i zalać tężejącymi 2 galaretkami cytrynowymi. Smacznego:)