Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna propozycja na weekend. Ciasto jest rewelacyjne. Delikatne i nie za słodkie. Polecam!
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 229
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 90
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 560
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 229
Dbasz o zdrowe odżywianie oraz odpowiednią ilość białka, w każdym posiłku? Je...
Odsłon: 90
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 560
Składniki
Mąkę ziemniaczaną wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Żółtka ubij a cukrem. Ubij białka na sztywno. Dodaj do masy. Delikatnie wymieszaj.
Powoli dodawaj sypkie składniki. wymieszaj.
Blaszkę o wymiarach 24x35 wyłóż papierem. Wyłóż ciasto. Piecze w 180 stopniach C przez ok. 30 minut. cytryny (2 szt.) sparz wrzatkiem. Zetrzyj skórkę. Sok wyciśnij. 3 szklanki wody zagotuj z cukrem (10 łyżek), skórką i sokiem z cytryny. W czwartej szklance rozpuść kisielowy proszek. Gotuj aż masa stężeje. Żelatynę rozpuść w ciepłej wodzie. Śmietanę ubij, dodaj pod koniec ubijania cukier i żelatynę.
Mascarpone zmiksuj z sokiem z cytryny (1/2 szt), cukrem (3 łyżki). Czekoladę rozpuść z masłem na małym ogniu. Przełożenie ciasta: biszkopt, masa cytrynowa, śmietana, biszkopt, masa mascarpone, biszkopty+polewa.