Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i niezwykle kolorowe ciasto
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 374
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 99
Składniki
Białka ubić z cukrem i cukrem waniliowym na sztywno,dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do piecz. i olej (naprzemiennie), delikatnie wymieszać całość.Podzielić ciasto na 4 równe części i do każdej dodać kolejno; 1 część-4 żółtka i 2 łyżki mąki,2 część-1 łyżkę kakao, 3część-kisiel wiśniowy,4część-3 łyżki suchego maku. Blachę 35x25 wyłożyć papierem do piecz.i kłaść kolejno po 2 łyżki każdego ciasta na środek blachy w to samo miejsce( kręgi utworzą się same ).Piec 40-45 min.w temp.180st.C.Ostudzić i przekroić na 2 blaty,przełożyć masą. Masa: 400g serka waniliowego np.Danio,5 galaretek różnych kolorów. Wykonanie:4 galaretki rozpuścić w szklance wody każdą i po stężeniu pokroić w kosteczkę.5 galaretkę też rozpuścić w szkl.wody i zanim całkiem stężeje ,połączyć z serkiem i pokrojonymi galaretkami.Tężejącą masą przełożyć placki.Schłodzić w lodówce.Smacznego:)