Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowa, smaczna, łatwa do przygotowania i pięknie pachnie!
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 79
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 82
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5262
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 640
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 79
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 82
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5262
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 640
Składniki
Cebule i paprykę kroimy w kostkę. Wrzucamy na patelnię i podsmażamy, dodajemy mięso i dalej smażymy. Pod koniec smażenia dodajemy obrane ze skórki i pokrojone pomidory, przecier pomidorowy, przeciśnięty przez praskę czosnek oraz doprawiamy do smaku pieprzem, solą i ziołami prowansalskimi.
Cukinie myjemy, przekrawamy na pół i wydrążamy środki z pestkami. Każda połówkę oprószamy solą i nakładamy farsz. Na wierzch sypiemy starty na tarce ser żółty. Wkładamy do naczynia żaroodpornego (nie trzeba przykrywać) i pieczemy ok. 30-40 min. w temp. 200 stopni (aż cukinia będzie miękka).