Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 53
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 159
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 376
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 100
Składniki
Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Dodajemy do niego pokrojoną na kawałki margarynę, wsypujemy mąkę, sól oraz pieprz cayenne. Do całości wbijamy jajko i zagniatamy ją na jednolite ciasto.
Ciasto rozwałkowujemy i wycinamy z niego różne kształty za pomocą foremek lub kroimy na kwadraty. Ciastka rozkładamy na blaszce wyścieloną papierem do pieczenia i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na ok. 12 minut.