Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe i bardzo pożywne:)
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 115
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1768
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 64
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4861
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 115
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1768
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 64
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4861
Składniki
Masło stopić i wystudzić. Do zimnego masła dodać cukier, cukier waniliowy, jajka, mąkę i proszek - wszystko mieszamy. Dodajemy żurawinę, startą lub pokruszoną w malutkie kosteczki czekoladę i płatki kukurydziane. Mieszamy rękoma, bo masa jest barrrdzo gęsta.
Nakładamy małe, płaskie placuszki na papier. Pieczemy 15 minut w 175 stopniach na złoty kolor.