Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 240
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 240
Składniki
Mąkę siejemy mieszamy z margaryną, cukrem i śmietaną. Zagniatamy ręcznie. Formujemy kulę, którą owinęłam w folię i umieściłam w zamrażalniku na 2 godziny. Po tym czasie ciasto umieszczamy na podsypanym maka blacie. Rozwałkowałam i wykrawałam szklanką kółka. Nakładałam dżem i formowałam ciacha tak jak widać na zdjęciu.
Piekłam w 180* aż się zarumieniły z termoobiegiem.