Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne aromatyczne ciasteczka w czekoladzie mogą być miłą niespodzianką dla ukochanej osoby :)
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 194
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 311
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 130
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 194
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 311
Składniki
Zimną margarynę siekamy z mąką i cukrem. Dodajemy jajko, sok i skórkę z pomarańczy oraz posiekane orzechy i szybko zagniatamy ciasto. Wkładamy na jakieś 6 minut do zamrażarki po czym rozwałkowujemy, wycinamy serduszka i wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy kilka minut do zrumienienia (uwaga, szybko się pieką więc trzeba być czujnym) W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z mlekiem, sokiem i skórką. Upieczone ciasteczka smarujemy czekolada i dekorujemy ozdobami cukierniczymi. Smacznego:)