Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne ciasteczka idealne na Święta
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 238
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 50
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 238
Składniki
Margarynę posiekać z mąką, dodać żółtka i śmietanę. Wyrobić ciasto. Chłodzić 2 godz. w lodówce. Rozwałkować ciasto na grubość ok 4 mm i wycinać kształty. Ułożyć ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch ciastek posmarować białkiem i posypać cukrem. Piec w nagrzanym piekarniku do 170 stopni z termoobiegiem około 10 min, aż do zarumienienia