Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
ciasto zniknęło w oka mgnieniu :)
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Prosty, szybki, tani i bardzo kiedyś popularny przepis, to świetny pomysł na...
Odsłon: 34
Risotto to pyszna włoska klasyka, które sprawia, że ryż może smakować niesamo...
Odsłon: 88
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 273
Składniki
Do miski odważyć mąkę, cukier, dodać jajka, proszek do pieczenia, cukier waniliowy i razem miksować dodając stopniowo olej. Blachę wyłożyć papierem pergaminowym. Ciasto wyłożyć na blachę. Śliwki wypestkować i układać na cieście jedna koło drugiej. Na każdą śliwkę kłaść migdała. Można trochę śliwki posypać cukrem ewentualnie po upieczeniu i przestudzeniu można posypać cukrem pudrem. Piec w180 stopniach 50-60 minut. Smacznego