Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne,słodkie ciasto...
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 522
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 57
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1086
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 339
Dzisiaj coś orientalnego. Makaron plus warzywa oraz cienkie plasterki wieprzo...
Odsłon: 522
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 57
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1086
Są smaki które trudno powtórzyć o innej porze roku. Młoda kapustka króluje.
Odsłon: 339
Składniki
Jabłka pokrojone w kostkę przesmażyć z cynamonem. Białka ubić na sztywną pianę,utrwalić cukrem.Dodać żółtka,olej,wodę,proszek do pieczenia,zapach i przesianą mąkę.Wlać 2/3 jasnego ciasta do formy(25x30).Do pozostałej części dodać kakao i zmiksować.Ciemną 1/3 część ciasta wylać nieregularnie na jasną i łyżką wyłożyć przesmażone jabłka.Wstawić do nagrzanego piekarnika(180).Piec 60-75 min.
Czasami muszę dodać troszkę więcej mąki (zależy od wielkości jaj)
SMACZNEGO