Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie ciacho na zimno,przepis pani Ewy Wachowicz z książki"Ewa gotuje"ulubione
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 592
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 865
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 592
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 43
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 865
Składniki
Jabłka obieramy,kroimy w kostkę,wrzucamy do garnka,wlewamy wodę,gotujemy do momentu,aż utworzy się marmolada,następnie dodajemy cukier i cynamon,mieszamy.
Zdejmujemy z ognia,do jabłek wsypujemy galaretkę i żelatynę,mieszamy aby nie było grudek.
Na dno tortownicy 25 cm wykładamy 2 warstwy biszkoptów,na to wylewamy połowę jabłkowej masy,następnie układamy biszkopty(2 warstwy) i wylewamy resztę masy.Ciasto wstawiamy do lodówki.Gdy dobrze zastygnie wyjmujemy i dekorujemy bitą śmietaną.