Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne na jesienne wieczory ,deprechę i nagłe ataki na słodkości.
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 28
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 28
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 40
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 90
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 292
Składniki
Żółtka ucieramy z cukrem i stopniowo olej. Do masy ,również stopniowo ,dodajemy mąkę wymieszaną z sodą i proszkiem do pieczenia. Następnie dodajemy kakao. Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do całości. Na sam koniec dodajemy startą cukinię. Ciasto przelewamy do małej keksówki i pieczemy ok. 1 godziny w piekarniku nagrzanym do temperatury 180°C.