Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne, delikatne ciasto podobne do sernika, na spodzie brownies
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2759
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 47
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 66
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 234
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 168
Naleśniki są elastyczne i nie pękają przy zwijaniu.
Odsłon: 2759
Pyszne i bardzo proste tosty francuskie, o smaku maliny i białej czekolady. P...
Odsłon: 47
Solanka bez saletry II jest ulepszoną wersją pierwszej, a boczek pieczony wys...
Odsłon: 66
Spontaniczne danie z tego co było pod ręką... Zadowoli każde podniebienie, sz...
Odsłon: 234
Ciasto jest bardzo kruche, wilgotne, niezbyt słodkie, ani za kwaśne, mnie oso...
Odsłon: 168
Składniki
Rozpuściłam czekoladę z masłem w kąpieli wodnej (w rondelku nad parującą wodą). Jajka ubiłam z cukrem na jasną pianę, dodałam mąkę i masę z czekolady. Wymieszałam. Dno tortownicy wyłożyłam papierem do pieczenia. Wyłożyłam na nie ciasto.
Piekarnik rozgrzałam do 180 st. Białka ubiłam na sztywną pianę, pod koniec dodałam cukier puder. Żółtka wymieszałam z budyniem i cukrem waniliowym, dodałam do piany, powoli dodałam jogurt i wlałam olej. Wymieszaną delikatnie całość wylałam na ciemne ciasto.
Na ciasto wyłożyłam wiśnie ( mogą być z nalewki lub konfitury) i polałam polewą czekoladową.