Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5091
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32689
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 258
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 313
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 84
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5091
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32689
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 355
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 258
Składniki
Ciasto: białka ubić z cukrem, dodać żółtka i przesianą mąkę z proszkiem i kakao. Wymieszać. Piec w temp. 180 stopni przez około 20-25 min.
Masa wiśniowa: kompot zagotować z cukrem, zagęścić mąką. Wsypać galaretkę, dodać wydrylowane owoce.
Masa jogurtowa: jogurt wymieszać z 2 opakowaniami cukru waniliowego i rozpuszczoną w małej ilości wody żelatyną. Śmietanę ubić z cukrem pudrem i pozostałym cukrem waniliowym, połączyć z jogurtem.
Przełożenie: ciepłą masę wiśniową wylać na placek. Masę jogurtową wylać na wiśnie i zetrzeć czekoladę. Odstawić do zastygnięcia.