Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 81
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 717
Smaczne, miękkie, soczyste, aromatyczne zrazy mielone, szybkie w wykonaniu.
Odsłon: 141
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 81
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 605
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 133
Składniki
jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubijamy na puszystą masę dodajemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia ciasto delikatnie mieszamy dajemy do formy wyłożonej papierem do pieczenia pieczemy w 180 st około 40 minut
Masa michałki dajemy do miseczki rozpuszczamy na garnku z wrzącą wodą żelatynę zalewamy 1/3 szklanki wrzącej wody mieszamy do całkowitego rozpuszczenia śmietanę ubijamy z cukrem cukrem waniliowym dodajemy rozpuszczoną żelatynę masę z michałków delikatnie mieszamy biszkopt kroimy na pół smarujemy masą przykrywamy biszkoptem smarujemy masą posypujemy krojonymi migdałami ciasto dajemy do lodówki na kilka godzin