Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Po prostu pyszne!!! :-)
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 165
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 96
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 165
Banalny przepis na pyszny deser z owoców kiwi. Jest słodki, smaczny i przede...
Odsłon: 134
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 47
Szybki przepis na pyszny obiad lub kolację. Kluski leniwe z Okrasą, bardzo po...
Odsłon: 96
Składniki
MASA MAKOWA:
Mak sparzyć, wystudzić, następnie zmielić.
Margarynę i smalec roztopić w dużym garnku następnie wsypać cukier, cukier waniliowy, zmielony mak, miod i jajka (nie ubite). Podgrzewać aż masa zgęstnie. Na koniec doprawić aromatem migdałowym.
Gorący mak wyłożyć na biszkopt i ZOSTAWIĆ DO WYSTYGNIĘCIA
MASA ORZECHOWA:
Orzechy zmielić i zalać gorącym mlekiem. Pozostawić do wystygnięcia. Utrzeć masło z żołtkami, cukrem pudrem i cukrem waniliowym a następnie dodać zimne orzechy - wymieszać delikatnie.
Przygotowaną masę orzechową wyłożyć na masę makową. Gorę ciasta posypać startą czekoladą i schłodzić w lodowce
SMACZNEGO!!!