Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne ucierane ciasto z jabłkami, cynamonem i orzechami. Idealne przed nieoczekiwanym spotkaniem do szybkiej kawy.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 176
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 202
Składniki
Miękkie masło ucieramy z cukrem. Dodajemy stopniowo po jednym jajku dalej ucierając mikserem, do momentu aż wszystkie składniki się połączą.
Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia i posiekane orzechy. Wszystko ucieramy do uzyskania jednolitej masy.
Masę przekładamy do wysmarowanej tłuszczem tortownicy o wymiarach 21-23 cm. Następnie obieramy i kroimy jabłka w ósemki i delikatnie wciskamy w masę. Posypujemy cynamonem.
Pieczemy w 170 stopniach ok. 35 min do tzw. suchego patyczka. Całość wyjmujemy studzimy i posypujemy cukrem pudrem, dekorujemy orzechami.