Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesienne ciasto. Chciałam przypomnieć przepis Mirabelki, która zniknęła za Smakera i usunęła swoje ciekawe przepisy.
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1652
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 143
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 128
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1652
Będąc kiedyś w azjatyckiej restauracji jedliśmy pyszne bułki BAO, postanowili...
Odsłon: 96
Sałatka makaronowa prosta i szybka w przygotowaniu , można do niej dodać co s...
Odsłon: 143
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 128
Składniki
Jaja utrzeć z cukrem, dodać startą i odciśniętą z soku dynię, skórkę z cytryny, wiórki kokosowe i stopione masło. Na koniec wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Wszystko razem starannie wymieszać.
Przelać do wysmarowanej tłuszczem lub wyłożonej papierem do pieczenia formy (ok. 20 x 30 cm). Piec w 180 stopniach przez ok. 50 minut. Po upieczeniu wystudzone ciasto posypać cukrem pudrem.
Czy i na ile ciasto jest wilgotne zależy chyba od dyni. Ja zgodnie z przepisem odcisnęłam dynię i ciasto było trochę za suche. Może warto sparzyć dynię lub trochę podgotować (?)