Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto proste i szybkie w przygotowaniu. Nasz przepis lekko zmodyfikowany, bo uwielbiamy jabłka, jabłeczniki, szarlotki itp.
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3551
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14910
Przepis dnia
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3551
Czy kotlety z groszku muszą być nudne i bezsmakowe? Oczywiście, że nie! Ten p...
Odsłon: 14910
Składniki
Do misy wbijamy jajko, dodajemy cukier, dżem i masło. Ucieramy na jednolitą masę ( nie przejmujcie się, gdy masa będzie wyglądała na zważoną, później się wyrówna ). Do masy stopniowo dodajemy mąkę wymieszaną z sodą, cynamonem oraz mleko. Na samym końcu dodajemy kakao. Dokładnie wyrabiamy ciasto. Jabłka obieramy, dzielimy na ćwiartki, nacinamy wierzch. Formę ( 25x25 ) wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto i układamy na nim jabłka ( nacięciami do góry ). Pieczemy w 180°C przez 45 min.