Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mimo, że już po świętach, podrzucam kilka przepisów na potrawy wielkanocne. Jakby co będziecie mieli czas na ich przetestowanie. Jeżeli przypadną Wam do gustu być może skorzystacie z tych przepisów w przyszłym roku. :)
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 270
Tofu raczej nie kojarzy się z deserami, ale zapewniam, że tego warto spróbowa...
Odsłon: 53
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 270
Składniki
Jajka obieramy, wyjmujemy żółtka, tylko one będą nam potrzebne. W rondelku ucieramy śmietanę z żółtkami tak, aby powstała jednolita masa. Korzeń chrzanu myjemy, obieramy, następnie ucieramy na tarce o drobnych oczkach. Utarty chrzan natychmiast łączymy ze śmietaną, aby nie ściemniał. Całość mieszamy, doprawiamy do smaku solą. Następnie chrzan przekładamy do słoiczka, szczelnie zakręcamy. Przechowujemy w lodówce. Smacznego.