Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Od kilku lat jestem wielbicielką chłodników. Lekkie, pożywne, proste i szybkie w wykonaniu... same zalety. Dzisiaj proponuję chłodnik szczawiowy, ze szczawiu, który udało mi się zerwać, zanim mąż dorwał kosiarkę.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 634
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 197
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1138
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 634
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 197
Składniki
Szczaw opłukać pod bieżącą wodą, osączyć na sicie, drobno pokroić. Zagotować szklankę wody, wrzucić szczaw, gotować 2 minuty. Zdjąć z ognia, odstawić do wystudzenia. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, pokroić na połówki. Szczypiorek posiekać, ogórka obrać, pokroić w plasterki. Do zimnego szczawiu dodać szczypiorek, pokrojonego ogórka oraz jogurt naturalny. Chłodnik doprawić solą, mocno schłodzić. Podawać z jajkiem posypanym świeżo zmielonym kolorowym pieprzem. Smacznego.