Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne Tanie Dietetyczne
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5965
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 153
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 5965
Rabarbar dobrze sprawdza się w plackach. Polecam.
Odsłon: 153
Składniki
Wszystkie składniki mieszamy razem. Wyrabiamy. Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego.
Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując odstępy (trochę urosną).
W każdej kulce robimy wgłębienie na polewę. Pieczemy w temperaturze 180ºC aż do uzyskania złotego koloru ( ja piekłam 15 minut z termoobiegiem ).
Po wyciągnięciu dołeczki napełniamy polewą. Smakują obłędnie!