Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest delikatna nie trzeba jej blanszować jak cebulę dymkę poza tym mniejszych sztuk nie obierałam. Odcięłam tylko końcówki i opłukałam w wodzie. Wygodna w uprawie i obróbce. Cebulka której szukałam ;)
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 27
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 84
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 107
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 71
Dzisiaj bardzo proste , szybkie i smaczne zapiekanki z pieczarkami. Polecam
Odsłon: 27
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 84
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 107
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 71
Składniki
Zalewę zagotować, powinna mieć słodko - kwaśny smak. Można ją sobie dopasować do swojego gustu, dodać więcej cukru bądź octu.
Cebulę oczyścić (małych cebulek nie obierałam). Przygotować czyste i suche słoiczki np. po przecierze pomidorowym. Do każdego dać 3 ziarna pieprzu, 2-ziela angielskiego, mały listek laurowy, szczyptę ziaren gorczycy i cienki plasterek świeżego imbiru. Na to wsypać obraną cebulkę. Zalać przegotowaną marynatą, zakręcić, pasteryzować 10 min.