Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie z kuchni greckiej. W oryginalnym przepisie zapieka się cebulę czerwoną
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22632
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 113
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 323
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22632
Lubczyk ma wiele zastosowań. Jest on przede wszystkim uznaną przyprawą kulina...
Odsłon: 113
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 323
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 263
Składniki
Cebule obrałem, większe pokroiłem na ćwiartki, małe na połówki. Lekko rozsunąłem warstwy cebuli. Ziemniaki opłukałem, ułożyłem je w naczyniu żaroodpornym na przemian z cebulą. Zalałem bulionem, skropiłem oliwą i posypałem tymiankiem. Przykryłem folią aluminiową, zapiekałem w temperaturze 220 stopni C.. Gdy warzywa były miękkie, zmniejszyłem temperaturę do 180 stopni C. , zdjąłem folię, posypałem pokruszoną fetą oraz płatkami migdałów. Piekłem 15 minut, aż migdały się zrumieniły. Podałem z oliwkami.