Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czemu "po polsku"? Ponieważ tradycyjne składniki carbonary zastąpiłam tym, co najłatwiej dostać w osiedlowych sklepikach.
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 790
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4501
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 98
Szparagi są bardzo smaczne i pełne cennych dla zdrowia składników. Sezon szpa...
Odsłon: 790
Muffinki ze szpinakiem to wspaniały pomysł na zdrową przekąskę dla całej rodz...
Odsłon: 33
Przepis dnia
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 4501
Bardzo smaczna i pożywna zupa krupnik, ugotowana na żeberkach wieprzowych.
Odsłon: 98
Składniki
Na gorącą oliwę z oliwek wrzuciłam pokrojone w paseczki 4 plasterki polędwicy sopockiej. Smażyłam, aż się delikatnie przyrumieniła. Wtedy dodałam pół posiekanej cebuli i 2 posiekane ząbki czosnku. W międzyczasie w kubeczku rozrobiłam śmietanę kremówkę (ok 1/5 kubka), 1 żółtko, starty żółty ser i odrobinę soli. Należy ostrożnie dozować sól, ponieważ wędlina, która w tym czasie się smaży na patelni, jest już wystarczająco słona. Kiedy czosnek był "tuż przed zezłoceniem" dodałam na patelnię trochę natki pietruszki i wrzuciłam odcedzony makaron. Wyłączyłam gaz pod patelnią, wlałam biały sos i energicznie wymieszałam składniki. Gotowe.