Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne i zdrowe pieczywo na śniadanie.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 93
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 52
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 253
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5410
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 93
To sycące danie jednogarnkowe. Jego wyjątkowy smak i aromat zachwyci każdego....
Odsłon: 52
Gołąbki z młodej kapusty są przepyszne. Zawsze wiosną przyrządzamy je obowiąz...
Odsłon: 253
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 5410
Składniki
Wykonanie: Kaszę ugotować w 4 szklanka mleka (na gęsto), ostudzić, dodać drożdże rozpuszczone w kilku łyżkach ciepłego mleka, dobrze wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Następnie wsypać mąkę, wbić jajka utarte z cukrami. Dodać kilka kropel aromatu do smaku i ponownie dokładnie wyrobić ciasto, po czym odłożyć jeszcze do wyrośnięcia. Podrośnięte ciasto przełożyć do wcześniej przygotowanej formy keksowej. Piec w temperaturze 180 stopni przez około 45 minut.